Vriesea splendensVriesea splendens  – Vriesa, Spadă înfloritoare

Proveniență:  America de Sud și Centrală

Familia: Bromeliaceae

Descrierea plantei: Bromelie fără tulpină, formată dintr-o reozetă de frunze de culoare verde închis, decorate cu benzi transversale purpurii sau de altă culoare. Sloarea este sub formă de spic alcătuit din bractee portocalii-stacojii și din flori galbene. După perioada de înflorire planta moare.

Utilizare: Bromelie rezistentă, decorativă prin flori pentruinterior sau pentru exterior vara.

Amplasare și lumină: Tolerează un spectru mare de lumină. Nu se va ține direct în soare.

Interval de temperaturi: La cald tot anul. Nu tolerează temperaturi sub 5°C.

Udare: Se va uda în rozetă cu apă la temperatura camerei. Tolerează lipsa apei câteva săptămâni. Se va pulveriza pentru a se păstra un nivel ridicat de umiditate.

Îngrășământ: Se aplică îngrășământ cu concentrație slabă în rozetă din două în două săptămâni de primăvara până toamna. În restul anului nu e nevoie.

Recomandări speciale: Rozeta trebuie să conțină în permanență apă exceptând perioada în care planta stă la temperatură mai joasă. Puii se vor replanta primăvara.

Alte specii: Există mai multe specii și soiuri. „Annie” are frunze lucioase de culoare verde închis și bractee galbene și roșii. „Christina” are frunze mai late și un spic floral foarte mare cu bractee roșii lucioase. „Fire” produce un spic floral portocaliu aprins în formă de sabie.

Boli și dăunători: Păduchi lânoși, păduchi țestoși, păianjeni roșii.

Înmulțire: Prin separarea puilor de mamă.

Lasă un răspuns