Vita de ciocolata – nume datorat mirosului aromat al florilor!

Akebia quinata


 În China şi Japonia scoarţa uscată se foloseşte ca medicament, al cărui efect a fost recunoscut şi de Ministerul Social Japonez. I se cunoaşte şi efectul antiinflamatoriu şi atenuator al tulburărilor din perioada menstruală.
    Fructul ajută prevenirea tumorilor şi scade febra. Din frunze se poate prepara ceai. Viţa de ciocolată are frunze împărţite în cinci în formă de palmă. De aici i se trage celălalt nume: akebia quinata. Florile femeieşti au culoare brun-violetă şi mărime de aprox. 3 cm. Florile bărbăteşti sînt mici şi roze. Ambele flori se găsesc pe aceeaşi plantă.
    Rodul lunguieţ ca un cîrnat se coace la sfîrşitul lui septembrie, în octombrie, este comestibil şi are gust dulceag. Se poate căţăra pînă la o înălţime de 6 m. Este ideal pentru acoperirea copacilor bătrîni, uscaţi şi a pergolelor. Livrăm plante puternice în ghiveci.
    maxresdefaultEste ideal pentru acoperirea copacilor bătrîni și uscaţi. Crește cu ușurință în majoritatea solurilor și poate ajunge la 10 m sau mai mult în înălțime. Are frunze compuse din cinci foi iar florile sunt de culoare violet ciocolatiu. Florile sunt monoice nefiind nevoie de o altă plantă pentru polenizare.

Are nevoie de o structură pe care să se întindă. Pentru o rodire cât mai bună, plantați mai mult de o viță facilitând astfel polenizarea încrucișată. Tundeți vița primăvara târziu după ce apar florile.Akebia-quinata-FL1

Crește rapid, și poate sufoca alți arbuști din împrejurimi dacă este lăsată neîngrijită. Rezistă până la -29 grade Celsius.

Produce fructe cu gust dulce-amărui, care seamană cu niște păstăi mari, miezul fiind cel care trebuie consumat. Florile au un parfum care seamănă cu ciocolata, iar tulpina plantei este folosită în scop diuretic deoarece conține 30% săruri de potasiu. În China planta este folosită în principal ca un remediu tradițional pentru insuficiența de lapte la mamele care alăptează, dar și ca remediu antiinflamator.

Planta are nevoie de un spațiu de 2 până la 3 m.

Plantemania livreaza vita de ciocolata in toata tara prin Posta Romana sau Fan Courier. pentru comenzi va rugam sa ne contactati telefonic 0742573160 sau plasati o comanda online accesand acest link : COMANDA VITA DE CIOCOLATA

Lasă un răspuns