Video cu fructele arborelui de capsun ” Rubra”

Plantemania se mandreste cu clientii sai! Domnul Gheorghe Ion a achizitionat in primavara arborele de capsun ”Rubra” avand o inaltime de 20 cm, iar acum sunt spectaculosi,vigurosi si plini de fructe! Felicitari pentru abilitatea si iscusinta de care dati dovada in ale gradinaritului! Pentru a vizualiza video-ul va rugam sa accesati linkul de mai jos:

https://www.facebook.com/plantemania.ro/

Arborele de capsun ”Rubra ” este originar din regiunea mediteraneană, Europa de Vest, Franței și Irlanda.

800px-yangmeiRezistă la maturitate la temperaturi de până la -16 grade Celsius aşa că este bine să fie protejat pe timp de iarnă în primii ani. Se va planta la soare într-un sol bine drenat.

Este un arbore subtropical care este crescut pentru fructele sale comestibile, dulci, de culoare roșu-violet.

Este un mic  copac, vesnic verde, cu coaja neteda gri și o coroana sferica.

Tolerează solurile acide sărace. Sistemul de rădăcină este 5-60 cm si poate fi cultivat cu usurinta ca si planta de interior.

Fructul este sferic, de 1,5-2,5 cm  in diametru, cu o suprafață neteda. Culoarea de suprafață este de obicei un roșu inchis, strălucitor, dar poate varia de la alb la violet. Culoarea pulpei este similara cu culoarea de suprafață sau ceva mai deschisa.

Fructul este dulce cu un gust foarte asemanator  a capsunelor de cultura.  In  centrul  fructului se  află  o  singura sămanță, cu un diametru aproximativ jumătate din fructele intregi.

Fructul de 15-20mm în diametru este comestibil. Florile hermafrodite sunt albe (roz pal rar), în formă de clopot, cu diametrul de 4-6 mm. Acestea sunt polenizate de albine. Are o culoare roşie şi de la distanţă arată ca şi o căpşună. La gust nu seamănă cu o căpşună. Fructul poate fi cules când este tot colorat roşu şi încă ferm, şi astfel va putea fi depozitat pentru câteva zile. Fructul poate fi gătit şi folosit şi în gemuri.

Comanda acest arbore din pepiniera Plantemania telefonic 0742573160 sau acceseaza acest link : COMANDA ARBORE DE CAPSUN

Lasă un răspuns