Vedeta din aceasta toamna are un pret special!

Vedeta din aceasta toamna are un pret special!

       O numim ”vedeta” deoarece este una dintre cele mai apreciate plante din pepiniera noastra. Actinidia deliciosa ” Jenny” este un soi iubit de gradinari datorita faptului ca este foarte rezistenta la temperaturile scazute din tara noastra ( rezista pana la minus 25 grade), este un soi autofertil – nu necesita o parte femela sau mascul pentru a produce fructe..iar fructele sale sunt cele intalnite in supermarketuri – gustoase, suculente si pline de vitamine.

       Plantemania va ofera si un ghid complet de ingrijire ca sa aveti succes cu planta si sa va bucurati de roadele sale.

19ba4f158500a81a0de9ebc0bab66477

Kiwi (Actinidia deliciosa „Jenny”)  este o varietate foarte decorativa, ca planta de gradina si produce flori albe placut parfumate. Sunt mai mici decat florile de kiwi obisnuit, insa mult mai numeroase. Atat fructele cat si frunzele sunt paroase. Sunt foarte sanatoase pentru ca au in continut o cantitate mare de vitamina C. Puteti folosi fructele pentru salate sau gemuri.

Kiwi se planteaza in gradina atat primavara cat si toamna. Alegeti pentru plantare un loc adapostit si insorit.

Balotul cu radacini trebuie umezit bine inainte. Faceti groapa incapatoare pentru plantare si afanati solul. Asezati planta in groapa la adancimea potrivita, in asa fel incat partea superioara a balotului de radacini sa fie chiar sub nivelul solului, acoperiti cu pamant si presati ferm. Udati dupa plantare.

O sera poate fi un loc excelent pentru el. Se poate cultiva si in ghiveci mare cu suport de catarare.

Kiwi „Jenny” este o varietate cu crestere rapida. Va recomandam sa folositi primavara ingrasamant organic pentru arbusti si pomi fructiferi. Lastarii frexibili au nevoie de suport de catarare. Dirijati-i pe un suport, pergola sau pe sarma. 140fb773435e2b42519ba7ca708807a9

In functie de vreme, fructele se pot culege in octombrie si noiembrie. Uneori sunt deja coapte in septembrie. Fructele dulci se taie de pe crengi.

Kiwiul „Jenny” are nevoie de tundere.

Cu o tundere adecvata, obtineti mai multe fructe de kiwi. Taiati crengutele la 40 cm o data pe an, la sfarsitul lunii iunie, pentru a incuraja cresterea.

In decembrie, dupa ce ati recoltat fructele, lastarii laterali care au rodit trebuie taiati pana la 5-6 muguri. Numai crengile imbatranite din mijlocul plantei trebuie taiate complet.

In aceasta toamna Plantemania livreaza acest soi de kiwi la un pret special! Inaltimea de livrarea este de 50-60 cm, ghiveci de 2 litri. Pret 49 lei!

Pentru comenzi va rugam sa ne contactati telefonic 0742573160 sau accesati acest link pentru a plasa o comanda online: COMANDA KIWI JENNY

Lasă un răspuns