5.0.2Stephanotis floribunda  – Iasomia de Madagascar, Cârcel coroană

Proveniență:  Madagascar

Familia: Asclepiadaceae

Descrierea plantei: Liană cu frunze ovale cu o textură asemănătoare pielii care se dezvoltă în perechi opuse. Florile albe cerate în formă de stea sunt plăcut mirositoare și apar luni la rând.

Utilizare: Plantă cățărătoare decorativă prin flori pentru interior ideală pentru un spalier mic.

Amplasare și lumină: Loc luminos, aerat. Nu se va ține în soare direct de primăvara până toamna pentru a nu i se arde frunzele.

Interval de temperaturi: Cald până la rece. Iarna, în perioada de odihnă preferă un loc mai răcoros (12-16°C).

Udare: Se va menține pământul în permanență umed în perioada de înflorire, iar iarna se va uda puțin dacă este ținută într-un loc răcoros.

Îngrășământ: Se va aplica îngrășământ cu conținut scăzut de azot din două în două săptămâni din martie până în august. În restul anului nu e nevoie.

Recomandări speciale: Achiziționați o plantă cu cel puțin o floare deschisă, pentru a vă asigura că vor înflori și celelalte. Nu lăsați pământul să se usuce în perioada de înflorire. Se va replanta o dată la doi sau trei ani la începutul primăverii. Tot atunci ramurile mai lungi pot fi tunse.

Boli și dăunători: Păduchi de frunze și tulpini, molii, afide, păianjeni roșii, putregai cenușiu.

Înmulțire: Prin butași din tulpini cu noduri fragede sau semilemnoase, în orice perioadă a anului. Aceștia vor fi puși într-o lădiță specială pentru răsaduri care să asigure la bază 20-25°C.

Lasă un răspuns