Smochinii din pepiniera Plantemania

Deoarece suntem in sezonul rece si urmeaza perioada in care plantele dvs nu vor mai avea vegetatie, dorim sa venim in ajutorul dvs cu sfaturi pentru pregatire si protejarea smochinilor pentru iarna.

In primul rand,dupa caderea vegetatiei, se îngroapa tulpina pana la 50 cm cu pamant (se musuroieste ca si trandafirii și vița de vie). Dupa aceea se trage toate ramurile la mijloc încercând să le legati împreună cu o sfoară uşoară dar tare. Următoarea etapă este să-l inveliti in stuf/trestie/paie/ coceni de porumb/vrejuri de floarea soarelui/frunze uscate/iarba uscata sau paie. După aceea se acopera cu groasa de saci de iuta.Când îl acoperiti niciodată să nu folositi nici un material din plastic. Asigurati-va că sfoara şi ramurile sunt complet uscate înainte să-l acoperiti. Acoperiti smochinul de jos până sus cu o pânză groasă de sac de iută, prinzând pânza să nu cadă.

     Daca nu e prea mare smochinul poate fi bagat direct intr-un sac de iută care se trage pana jos, se leaga de jur imprejur iar marginea jos se fixeaza bine cu pamant. Lasati-I aşa până la începutul lui Martie. Despachetati smochinul într-o zi înnorată primăvara devreme, după ultimul îngheţ.
După ce smochinul va crește si nu veti mai putea trage toate ramurile la mijloc pentru a le lega împreună, doar trunchiul va trebui invelit cu saci de iută.

Chiar daca se mai intampla sa inghete in primii ani, in primavara urmatoare va forma lastari tineri din mugurii de la baza plantei.

Pentru comenzi- smochini care rodesc anul viitor: aici

Pentru comenzi- smochini 25 lei: aici

IMAG0779IMAG0787IMAG0792Lasă un răspuns