Senecio herreianusSenecio herreianus  – Plantă mazăre, Șirag de mărgele

Proveniență:  Africa de Sud, Namibia

Familia: Asteraceae

Descrierea plantei: Plantă suculentă cu un ritm rapid de creștere. Pe lăstari subțiri cresc frunzulițe suculente lunguiețe sau de forma bobului de mazăre. Toamna, pe vârful tulpinilor vor apărea flori mici și albe în formă de cupă.

Utilizare: Plantă suculentă cu formă sculpturală, decorativă prin frunze pentru interior sau pentru exterior vara. Ideală pentru ghivece suspendate sau pe stâlpi.

Amplasare și lumină: Loc însorit. Preferă soarele filtrat. Tolerează soarele direct dar acesta poate cauza îngălbenirea frunzelor.

Interval de temperaturi: Cald până la rece. Nu tolerează temperaturi sub 0°C. Iarna la 10-12°C.

Udare: Se va uda regulat, permițându-se pământului să se usuce între două udări. În restul anului se va menține aproape uscat pământul. Poate tolera lipsa apei până la o lună dacă este ținută într-un loc răcoros.

Îngrășământ: Se va aplica îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată la patru săptămâni din mai până în august. În restul anului nu e nevoie.

Recomandări speciale: Planta are nevoie de tutore. Iarna are nevoie de o perioadă de hibernare când va fi ținută într-un loc luminos și răcoros (10-15°C). Se va replanta primăvara o dată la doi ani.

Alte specii: S. citriformis are frunzele în formă de lămâie.

Boli și dăunători: Păduchi, afide, putregai cenușiu, făinare.

Înmulțire: Primăvara sau vara prin butași din lăstari.

Lasă un răspuns