Sansevieria trifasciataSansevieria trifasciata  – Cânepă curbată, Sanseviera, Limba soacrei

Proveniență:  Africa tropicală

Familia: Agavaceae

Descrierea plantei: Plantă suculentă rezistentă care are o creștere dreaptă. Frunzele în formă de scut sunt ușor răsucite și pot ajunge până la 1 m înălțime. Au o textură asemănătoare pielii și diverse modele cu dungi transversale gri-verzi și margini galbene. Exemplarele mature au flori mirositoare de culoare verzui și grupate în raceme.

Utilizare: Plantă suculentă decorativă prin frunze pentru interior.

Amplasare și lumină: Loc însorit. Tolerează soarele direct,d ar acesta poate cauza îngălbenirea frunzelor.

Interval de temperaturi: Cât se poate de cald. Nu tolerează temperaturi sub 5°C. În timpul iernii preferă un loc răcoros (10-15°C).

Udare: Se va uda relativ puțin prin ținerea ghiveciului într-un vas cu apă timp de 10 minute. Se va lăsa pământul să se usuce între două udări. În afara perioadei de creștere se va menține pământul aproape uscat. Tolerează lipsa apei timp de câteva săptămâni, dar va putrezi și va muri dacă este udată în exces.

Îngrășământ: Se va aplica îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată pe lunp de primăvara până toamna. În restul anului nu e nevoie.

Recomandări speciale: dacă este ținută într-un loc prea întunecos, frunzele se pot decolora. Se va replanta o dată la doi sau trei ani, primăvara.

Alte specii: Soiul „Hahnii” dezvoltă o rozetă scundă alcătuită din frunze ovale de culoare verde închis cu dungi transversale de un verde pal.

Boli și dăunători: Păduchi lânoși, păduchi țestoși, păianjeni roșii.

Înmulțire: Prin separarea rădăcinii în timpul primăverii sau prin butași din frunze în orice moment al anului.

Lasă un răspuns