Recoltarea și păstrarea curmalelor chinezești

Recoltarea fructelor se realizează începând din luna septembrie fiind destul de eşalonată pe măsură ce fructele se coc. Pentru că curmalul chinezesc înfloreşte pe o perioadă lungă, deasemenea rodeşte pe o perioadă lungă. Recoltează fructul când culoarea lui este maro sau când încep să se încreţească. Fructele recoltate deasemenea se vor încreţi şi se vor îndulci, cu toate că nu la acelaşi nivel de dulce ca şi cele lăsate pe copac.

Fructele se pot păstra în stare proaspătă timp de 70 zile la 10°C sau 30 zile la 20°C. Temperaturi de

păstrare mai mici de 2°C sunt dăunătoare. Fructele dezhidratate se păstreză bine timp de un an într-un mediu răcoros şi uscat.

Curmal chinezesc- Ziziphus Jujuba Xuan Cheng Jiang

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *