Chlorophytum comosum – Voalul-miresei

Alte denumiri: Liliac verde, Liliac de iarbă

Proveniență: Sudul Africii

Familia: Anthericaceae

Descrierea plantei: Printre plantele agățătoare, liliacul verde este de mult timp un campion absolut. Plantă robustă, ușor de îngrijit, poate sta aproape oriunde și rezistă unor greșeli de îngrijire. Plantă perenă cu rozetă formată din frunze lungi, înguste, asemănătoare ierbii, cu benzi albe în centru. Lăstarii curgători se formează din racemele lungi ale florilor albe.

Utilizare: Plantă rezistentă, decorativă prin frunze, pentru interior, seră sau solariu. Plantă suspendată, potrivită pentru coloane de plante.

Amplasare și lumină:Preferă soarele filtrat.Nu țineți planta în soare direct.

Interval de temperaturi: Cald, mai rece în timpul iernii. Nu tolerează temperaturi sub 5 grade Celsius

Udare: Udați dine de primăvara până toamna, deși planta tolerează și lipsa apei. Dacă pe timul iernii planta stă într-un loc răcoros, mențineți pământul uscat. Pulverizați frecvent cu apă pentru a menține un grad ridicat de umiditate.

Îngrășământ: Aplicați un îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată pe lună, de primăvara până toamna. În restul anului nu trebuie hrănită.

Recomandări speciale: Planta preferă un nivel ridicat de umiditate. Îi plac temperaturile mai scăzute în timpul iernii, când ar trebui ținută la 10-15 grade Celsius. Replantați o dată la doi ani, la începutul primăverii.

Alte specii: Există câteva soiuri ce se diferențiază mai ales prin forma frunzelor și prin culoarea benzii centrale.

Boli și dăunători: Păianjeni roșii

Înmulțire: Replantați lăstarii cu rădăcini în orice moment al anului.