Caladium bicolorCaladium

Alte denumiri: Frunză colorată, Rădăcină colorată

Proveniență: Ecuador

Familia: Araceae

Descrierea plantei:Plantă perenă erbacee cu tuberculi, având frunze în formă de inimă, cu pete roz, albe, purpurii, crem sau galben-verzui.

Utilizare: Plantă decorativă prin frunze, pentru interior sau, în timpul verii, pentru exterior, într-un loc umbrit.Pe pervazul ferestrelor închise.

Amplasare și lumină: Soare filtrat. Planta nu trebuie ținută în soare direct, dar dacă este ținută într-un loc umbrit, frunzele sale vor avea o culoare mai pală.

Interval de temperaturi: Cald. Nu tolerează temperaturi sub 18 grade Celsius

Udare: Udați regulat în perioada de creștere, permițând pământului să se usuce între două udări. Nu udați în perioada de hibernare . Planta va muri dacă este udată în exces, însă trebuie stropită frecvent cu apă pulverizată, pentru a menține un nivel ridicat de umezeală.

Îngrășământ: Aplicați un îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată la săptămâni, de primăvara până toamna. În restul anului nu trebuie hrănită.

Recomandări speciale: În timpul iernii are nevoie de o perioadă de hibernare Încetați udarea odată cu sosirea toamnei, când planta intră în perioada de hibernare. În timpul iernii, țineți tuberculii uscați, la o temperatură de 18 grade Celsius. Replantați  tuberculii la începutul primăverii și începeți să udați din nou.

Alte specii: Există mulți hibrizi și soiuri cu frunze în diverse culori.

Boli și dăunători: Afide și păianjenii roșii, datorită aerului prea uscat.

Înmulțire: Prin divizarea plantei în timpul primăverii și prin separarea bulbilor sau prin bulbi mici.