Beaucarnea recurvata Planta-butelcă

Proveniență: Mexic, Texas

Familia: Dracaenaceae

Descrierea plantei: Plantă asemănătoare unui copac, cu tulpină lemnoasă, bombată sau alungită, îngroșată la bază. Frunzele drepte, curgătoare, formează o rozetă în vârful tulpinii. Trunchiul îngroșat ajută planta, în mediul său natural, să depoziteze apa în anotimpul secetos. Acolo ajunge până la 10 m înălțime, iar frunzele ating lungimea de 2 m. Ca plantă de cameră poate ajunge până la 1 m înălțime, iar frunzele până la lungimea de 60 cm. Înflorește rar în cultură.

Utilizare: Plantă rezistentă, decorativă prin frunze și cu o formă sculpturală, pentru interior, seră sau solariu în timpul verii. Este o plantă potrivită pentru încăperi mobilate în stil modern.

Amplasare și lumină: Soare direct până la soare filtrat. Pentru o scurtă perioadă tolerează și un loc mai umbrit.

Interval de temperaturi: Cald, mai rece în timpul iernii. Nu tolerează temperaturi sub 10 grade Celsius

Udare: Udați regulat de primăvara până toamna, lăsând pământul să se usuce între două udări. Planta poate tolera lipsa apei timp de o lună și trebuie udată mai puțin atunci când este ținută într-un loc mai rece. Deasemenea tolerează aerul uscat.

Îngrășământ: Aplicați un îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată pe lună, de primăvara până toamna. În restul anului nu trebuie hrănită.

Recomandări speciale: Planta are nevoie de tutore. În timpul iernii  țineți planta  într-un loc luminos și răcoros, la aproximativ 10-15 grade Celsius. Replantați o dată la trei ani, în timpul primăverii.

Alte specii:

Boli și dăunători: păduchi cu carcasă și molii, în cazul unui loc de amplasare prea cald.

Înmulțire: Prin semințe, primăvara.