Araucaria heterophylla Pinul-de-Norfolk

Alte denumiri: Brad de cameră, Bradul de Norfolk

Proveniență: Insulele Norfolk din Oceanul Pacific.

Familia: Araucariaceae

Descrierea plantei: Arbust veșnic verde, elegant, cu ramuri ce cresc paralel cu solul și cu ace moi, ascuțite. Crește până la 2 m înâlțime în ghiveci. În locul lui de proveniență, bradul crește până la 60 m.

Utilizare: Este o plantă decorativă prin frunze, cu formă sculpturală, pentru interior, seră sau solariu. Vara poate fi ținută afară, într-un loc umbrit. Este o plantă ideală pentru a fi pusă în valoare singură.

Amplasare și lumină: Soare direct până la soare  filtrat. Are nevoie de un loc luminos, bine aerisit. În perioada verii poate sta și în aer liber.

Interval de temperaturi: Preferă un loc răcoros, mai ales în timpul iernii. Preferă temperaturi până la 22 grade Celsius.  Nu tolerează temperaturi sub 0 grade Celsius.Iarna se ține la lumină, la 5-10 grade Celsius.

Udare: Udați regulat cu apă dedurizată și nu lăsați solul să se usuce. Mențineți pământul mai uscat în timpul iernii. Planta tolerează aerul uscat.

Îngrășământ: Aplicați un îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată pe lună, de primăvara până toamna. În restul anului nu trebuie hrănită.

Recomandări speciale: În timpul iernii are nevoie de o perioadă de hibernare, când trebuie ținută într-un loc luminos și răcoros, la aproximativ 5-10 grade Celsius. Replantați într-un ghiveci larg, o dată la trei sau patru ani, la începutul primăverii.

Alte soiuri: Soiul Glauca, cu ace albastru-verzui, și Gracilis, într-o formă compactă.

Boli și dăunători: Păduchi lânoși, păduchi de tulpină.

Înmulțire: Prin semințe, primăvara.