Anthurium andraeanumFloarea-flamingo

Proveniență: Columbia

Familia: Araceae

Descrierea plantei: Plantă erbacee cu formă dreaptă. Frunzele sale sunt lucioase, în formă de inimă, și au codițe lungi. Florile sunt foarte frumoase, cu o bractee cerată de culoare roșu-strălucitor, roz, purpuriu, galben-verzui sau alb ce înconjoară inflorescența galbenă sau portocalie.

Utilizare: Arbust cu flori, pentru interior, seră, solariu sau exterior. Se potrivește foarte bine în camerele mari și în grădinile de iarnă.

Amplasare și lumină: Tolerează un loc umbrit până la soare filtrat. Nu o țineți în soare direct.

Interval de temperaturi: Cald. Nu tolerează temperaturi sub 15 grade Celsius, preferând temperaturile mai ridicate.

Udare: Udați regulat cu apă dedurizată și nu lăsați solul să se usuce. Pulverizați frecvent cu apă pentru a menține un grad ridicat de umiditate.

Îngrășământ: Aplicați un îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată pe lună, de primăvara până toamna. În restul anului nu trebuie hrănită.

Recomandări speciale: Replantați anual în timpul primăverii.

Alte specii: Multe soiuri și specii, diferențiate prin forma, dimensiunea și culoarea florilor, sunt comercializate ca plante de interior. Champion are bracteea albă; Laura are bracteea de un roșu strălucitor; Arinos are bracteea galben-verzuie cu roz. A. clarinervium are frunze de un verde-închis cu nervuri albe proeminente și cu o bractee mică, verde-deschis.

Boli și dăunători: Afide, păduci țestoși, păianjeni roșii și putregai cenușiu.

Înmulțire: Prin divizare, la începutul primăverii.