AeschynanthusEschinantus (hibrizi)

Familia: Gesneriaceae

Descrierea plantei: Plantă curgătoare epifită (crește pe coajă de copac și mușchi de turbă) cu frunze suculente, lanceolate, de culoare verde închis. Florile curbate, tubulare, pot avea culoarea portocaliu aprins, roșu-carmin sau purpuriu închis, cu un stil proeminent de culoare albă.

Utilizare: Plantă curgătoare decorativă prin flori, pentru interior sau pentru seră ori solariu, în timpul vierii; ideală pentru ghivecele suspendate.

Amplasare și lumină: Soare filtrat până la umbră. Nu țineți planta în soare direct.

Interval de temperaturi: Cald, mai rece în timpul iernii. Nu tolerează temperaturi sub 10 grade Celsius

Udare: Udați regulat cu apă dedurizată, de primăvara până toamna, mai rar în timpul iernii. Planta tolerează o ușoară uscare a pământului. Nu lăsați apă pe frunze.

Îngrășământ: Aplicați un îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată pe săptămână, de primăvara până toamna. În restul anului nu trebuie hrănită.

Recomandări speciale:Planta necesită o perioadă de hibernare în timpul iernii, când trebuie ținută într-un loc luminos și răcoros, la aproximativ 12 grade Celsius. Udați mai puțin în această perioadă pentru a stimula înflorirea. Replantanți anual în timpul primăverii.

Alte specii: Soiul Caroline are frunze mai mici. Mona Lisa are frunze mai mari. Rubens este un arbust cu creștere dreaptă și flori de un portocaliu aprins. Specia A. marmoratus este o plantă curgătoare decorativă prin frunzele sale de culoare verde închis, pătate cu maro.

Boli și dăunători: Afide, păianjeni roșii.

Înmulțire: La începutul primăverii, prin butași din tulpini sau prin vârfuri de lăstari cu o pereche de frunze.