Nertera granadensisNertera granadensis – Nertera, Boabe de corali, Mușchi de corali

Proveninență:  America Centrală și de Sud, Australia, Noua Zeenlandă.

Familia: Rubiaceae

Descrierea plantei: Plantă perenă târâtoare care crește sub formă de tufiș capitonat. Va atinge doar câțiva centimetri înălțime. Frunzele micuțe și verzi formează un covor dens. Farmecul acestei plante este dat de fructele portocalii  sau galbene de mărimea bobului de mazăre. Boabele vor rămâne deseori până iarna. Perioada de înflorire este în aprilie/mai.

Utilizare: Plantă erbacee decorativă prin frunze pentru interior sau pentru exterior vara. Potrivită pentru încăperi luminoase și mai răcoroase.

Amplasare și lumină: Loc luminos. Soare filtrat. Nu se va ține direct în soare.

Interval de temperaturi: Nu prea cald, sub 20°C. Nu tolerează temperaturi sub 5°C. Iarna preferă un loc mia răcoros.

Udare: Se va uda doar pământul nu și planta. Se poate ține ghiveciul într-un vas cu apă timp de zece minute. Pământul se va lăsa să se usuce ușor între două udări. În timpul iernii se va menține aproape uscat dacă planta se află într-un loc răcoros.

Îngrășământ: Se va aplica îngrășământ cu conținut scăzut de azot din două în două săptămâni. În restul anului nu e nevoie.

Recomandări speciale: Se va replanta la începutul primăverii. Când bobițele încep să se usuce, planta se poate arunca, sau pune într-un loc mai rece (5-10°C) care să stimuleze apariția florilor și fructelor în anul următor.

Alte specii: Există mai multe specii cu bobițe în diverse nuanțe de galben și portocaliu.

Boli și dăunători: Păduchi de frunze, afide, putregai cenușiu.

Înmulțire: Prin semințe și divizarea plantei la sfârșitul primăverii.

Lasă un răspuns