Nephrolepsis exaltataNephrolepsis exaltata – Ferigă de cameră, Ferigă sabie

Proveninență:  Zonele tropicale

Familia: Nephrolepidaceae

Descrierea plantei: Ferigă rezistentă care crește sub formă de tufă, are o formă compactă și frunze penate de un verde crud, arcuite sau drepte.

Utilizare: Ferigă decorativă cu formă sculpturală pentru interior. Unele soiuri sunt potrivite pentru ghivece suspendate.

Amplasare și lumină: Soare filtrat. Necesită si soare și umbră,d ar nu țineți planta în soare direct.

Interval de temperaturi: Cald tot anul. Nu tolerează temperaturi sub 10°C.

Udare: Se va uda regulat în perioada de creștere. Nu lăsați pământul să se usuce niciodată. În restul anului se va uda mai puțin.

Îngrășământ: Se va aplica îngrășământ cu conținut scăzut de azot din două în două săptămâni de primăvara până toamna. În restul anului nu e nevoie.

Recomandări speciale: Preferă un nivel ridicat de umiditate. Frunzele vechi pot fi tăiate în orice moment al anului. Trebuie replantată primăvara, o dată la doi sau trei ani.

Alte specii: Există multe soiuri cu frunze în diverse forme, dimensiuni și culori. Roosevetti Plumosa crește foarte mare și are frunze încrețite. Boston-Pitic rămâne mai mică și crește drept. Bostoniensis are frunze arcuite de culoare verde deschis. Teddy Junior are frunze de culoare verde închis cu foliole ondulate.

Boli și dăunători: Afie, păduchi, molii, putregai cenușiu.

Înmulțire: Prin spori care pot fi semănați atunci când se coc. Prin separarea puilor care se formează de-a lungul rizomilor.

Lasă un răspuns