• Dafin care rezistă plantat afară în România
  • Dafin care rezistă plantat afară în România
  • Dafin care rezistă plantat afară în România
  • Dafin care rezistă plantat afară în România

Dafin care rezistă plantat afară în România

În teorie se zice că dafinul rezistă la îngheţ până la -7 grade Celsius. Aşa că dafinii pe care îi aveam îi ţineam în ghivece şi toamna târziu, înainte să vină temperaturile sub 0 grade Celsius, îi mutam într-o cameră luminoasă dar răcoroasă. Într-o zi o clientă ne-a spus că într-un concediu în Elveţia a văzut dafini plantaţi afară la o altitudine de 700 m. Şi noi am văzut dafini plantaţi afară când am fost în concediu în Grecia dar dafini plantaţi afară în Elveţia părea ceva neobișnuit.

Aşa că acum 2 ani m-am hotărât să plantez afară cele patru soiuri diferite de dafini pe care îi aveam şi să văd ce se întâmplă. Aveam un soi adus de tata din Atena, un soi din Italia, şi alte două soiuri pe care i-am achiziţionat de la persoane fizice din Oradea. După prima iarnă soiul din Italia s-a uscat cu tulpină cu tot şi nu a mai dat din rădăcină. Unul din soiurile din Oradea s-a uscat cu tulpină cu tot dar a dat din nou lăstari din rădăcină, iar celelalte două soiuri: cel din Atena şi celălalt din Oradea au trecut peste două ierni şi chiar îşi dezvoltă frunze noi.

Diferenţa în evoluţia lor este următoarea: frunzele de anul trecut de la soiul din Oradea care a rezistat afară arată perfect şi împreună cu frunzele noi formează un coronament chiar frumos. Dar ce am observat la acest soi este că scoarţa tulpinii parcă e crăpată puţin.  La soiul adus de tata din Atena scoarţa tulpinii nu este crăpată deloc doar că frunzele de anul trecut par să aibă puncte maronii, dar frunzele noi se dezvolta foarte bine. 

Oricum, dacă mai sunt persoane care au plantat afară dafini vă încurajez să scrieţi un comentariu cu experienţa voastră.

Lasă un răspuns