Cum poti uda plantele la ghiveci cand pleci in concediu?

Vara majoritatea plantelor se găsesc în stadiul maxim de dezvoltare vegetativă şi floriferă, iar plecarea în vacanţă cu siguranţă va ridica un mare semn de întrebare în legătură cu modul de udare al florilor. Ele au nevoie de apă, indiferent de programul nostru de viață. Cum poți le asiguri necesarul de apă? Răspunsul la această problemă să ştii că este unul simplu şi la îndemâna oricui, trebuie doar să fi informat şi puţin creativ. Da, poți să ai grijă ca plantele tale să beneficieze de apă și fără să apelezi la ajutorul prietenilor, rudelor sau vecinilor. Îți spun despre câteva metode mai jos.

adelaparvu.com-despre-cum-uzi-plantele-cand-pleci-in-vacanta-Text-Carli-Marian-3Intr-o primă fază trebuie să eviţi expunerea florilor în plin soare. Cel mai bine este să le grupezi într-un loc la umbră, ferit de curenţii de aer. Dacă vei lipsi doar câteva zile de acasă, cum ar fi la sfârșit de săptămână, atunci este suficient să le uzi bine sau să le laşi o rezervă de apă în farfuria ghiveciului. Este foarte important să ai în vedere atunci când începi să le grupezi de necesităţile lor faţă de apă, întrucât sunt plante mai rezistente la secetă şi plante iubitoare de-o atmosferă mai umedă.

adelaparvu.com-despre-cum-uzi-plantele-cand-pleci-in-vacanta-Text-Carli-Marian-5Problemele cu adevărat grave apar atunci când trebuie să pleci în vacanţă pentru o perioadă mai lungă de timp şi este dificil să suplineşti nevoia de apă a plantelor. Dar nu trebuie să disperi pentru că întotdeauna există o rezolvare. În acest sens, pentru ghivecele cu plante de dimensiuni reduse poţi folosi o tavă mai mare pe care o vei umple cu un nivel mediu de apă şi unde le vei putea grupa pe toate. În cazul în care ai un bonsai să ştii că vei obţine rezultate excelente dacă vei folosi nişte şnururi absorbante care vor funcţiona asemenea unor conducte de irigare. Pentru ca acest sistem să funcţioneze trebuie să aşezi un recipient mare cu apă mai sus cu circa 20 cm faţă de ghivecele de udat şi pe care să le conectezi cu sursa de apă prin intermediul unor şnururi absorbante din lână. Pentru ghivecele mai mari îţi recomand să foloseşti difuzoarele de apă, iar dacă nu le găseşti prin magazine atunci le poţi înlocui cu recipiente obişnuite din sticlă .adelaparvu.com-despre-cum-uzi-plantele-cand-pleci-in-vacanta-Text-Carli-Marian-2

Dacă facem referire la metodele moderne de udare atunci poţi apela fără probleme şi la ghivecele inteligente. Acest tip de ghivece prezintă rezervoare cu apă la bază şi asigură prin absorbţie nevoia de apă a plantei pentru o anumită perioadă de timp. Pentru speciile rare sau favorite să ştii că poţi apela la containerele cu picurătoare, destinate irigării pe o durată ce variază între o săptămână şi o lună. Iar dacă vrei să scapi de orice grijă în vacanţă atunci poti folosi un sistem profesional de udare, adică un set automat de irigaţie care poate uda până la 35 de ghivece în acelaşi timp. Acest sistem este prevăzut cu un rezervor de apă care oferă timp de un minut, o udare optimă pentru toate plantele conectate. Acum, indiferent ce metode decizi să aplici la plecarea în vacanță, eu sper să te ajute aceste informaţii, iar florile tale să-ţi simtă lipsa cât mai puţin.

adelaparvu.com-despre-cum-uzi-plantele-cand-pleci-in-vacanta-Text-Carli-Marian-8adelaparvu.com-despre-cum-uzi-plantele-cand-pleci-in-vacanta-Text-Carli-Marian-6

Lasă un răspuns