Clivia-miniataClivia miniata – Clivia, Frunză vâslă

Proveniența:  Africa de Sud

Familia: Amaryllidaceae

Descrierea plantei: Plantă de interior cunoscută pentru minunata floare de culoare portocalie. Plantă erbacee cu rădăcini cărnoase și cu frunze lungi, lucioase, asemănătoare unor curelușe. Florile în formă de clopoței, portocalii sau roșii, sunt grupate într-o umbelă mare și sunt urmate de bobițe roșii. Înflorește din februarie până în mai.

Utilizare: Plantă perenă, decorativă prin flori, pentru interior, seră sau solariu. Se recomanda a fi amplasată pe ferestre orientate spre vest sau est.

Amplasare și lumină: Soare filtrat. Nu țineți planta direct în soare.

Interval de temperaturi: Din octombrie până în februarie necesită 8-12° C; nu tolerează temperaturi sub 0° C.

Udare: Udați regulat dupăperioada de înflorire, lasând pământul puțin să se usuce între două udări. Iarna se udă foarte puțin, menținându-se pământul aproape uscat. La îneputul primăveriise va uda din nou regulat. Cantitatea de apă se mărește atunci când floarea atinge 10 cm înălțime.

Îngrășământ: Din februarie până în august se pune îngrășământ cu conținut scăzut de azot din două în două săptămâni.

Recomandări speciale: Evitați să țineți planta în soare direct deoarece i se pot arde frunzele. Apariția florilor este stimulată de perioada de hibernare, când planta trebuie ținută într-un loc luminos și răcoros, la 10-15° C. Are nevoie de un drenaj bun și trebuie replantată în fiecare an, primăvara.

Boli și dăunători: Păianjeni roșii.

Înmulțire: Prin semințe primăvara sau prin divizarea plantei atunci când nu este înflorită.

Lasă un răspuns