Ai in gradina ta cel mai bun soi de afin?

Vaccinium corymbosum ‘Elliott’ de vânzare, în ghiveci de 1,5 litrii, la 90 cm.

afin-elliot-2091060_big_3312Soiul ‘Elliott’ este unul din cele mai productive soiuri. Aceast soi produce o cantitate imensă de fructe mijlocii-mari de culoare albastru deschis care sunt foarte gustoase. Crește înalt de până la 2-2,5 metrii și 2-2,5 metrii în lățime .Fructul este foarte mare si poate sa depaseasca 12 mm in diametru. Pulpa este dulce, foarte aromata suculenta.

Îi place soarele, tolerează puțină umbră. Fructele ajung la coacere mai târziu ca celelalte soiuri, în August- Septembrie.Cu toate că afinul este autofertil, polenizarea în cruce produce cea mai bună recoltă (afine mai mari și producție mai mare).

De aceea este bine să plantezi mai multe soiuri care vor înflori în același timp. Afinul iubește un sol acidic (pH of 4.8 to 5.2) bogat în nutrienți. Trebuie udat bine în mod special în perioada de vară/secetă.E bine să înlături florile de la plantele care au fost plantate în acel an și în anul următor pentru a încuraja dezvoltarea vegetativă. Tunderea se poate face în mijlocul iernii începând cu al treilea an după plantare după cum e nevoie.

Rezistă la temperaturi joase de până la -30 grade Celsius.

Pentru comenzi va rugam sa ne contactati telefonic 0742573160 sau accesati acest link pentru a plasa o comanda online : COMANDA AFIN

Citește mai multe despre îngrijirea afinului…

Lasă un răspuns